You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
085-0606247
  • U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

CW Waarde bepalen

CW Waarde bepalen

Betekenis CW waarde cv-ketels

 

De cw-waarde staat voor comfort warm water. Het is een waarde die aangeeft hoeveel warm water de cv-ketel kan leveren per minuut. Hoe hoger de CW-waarde hoe sneller warm water uit de douchekop of badkraan stroomt.

Fabrikanten van cv-ketels en geisers hebben de moeilijke materie van het aantal liters warm water per minuut voor de consument gemakkelijk willen maken door de capaciteit voor het verwarmen van warm water uit te drukken in een CW waarde. Hierdoor kan je ook ketels met een gelijke CW waarde onderling vergelijken. Twee cv-ketels met bijvoorbeeld een CW4 waarde kunnen dus beiden evenveel warm water per minuut leveren.

Voor een normale douche is een ketel met CW3 keurmerk voldoende. Maar als je staat de douchen moet niemand in het huis ergens de warm water kraan opendraaien. Want anders wordt de straal een heel stuk kleiner en hoor je de bekende kreet "koud" door het huis schalmen. Als je twee warmwaterkranen wilt opendraaien zonder last van elkaar te hebben moet je aan een CW5 toestel denken.

CW 4 zou ook kunnen maar dan word de straal minder , en moet je het met minder water doen .

Wanneer je een cv-ketel vervangt, moet je dus niet alleen bepalen hoeveel vermogen maar ook de CW-waarde van de ketel moet zijn. Dit speelt vooral een rol bij een stortdouche of als je het bad snel vol wil laten lopen met warm water.